We beleven een meteo fenomeen: in de kuip hebben we volop zon, maar 500 m richting zee zit het potdicht van de mist. We werden al gewekt door de vele misthoorns. Dit blijft zo tot lang na de middag.

Dat had gisteren niet moeten gebeuren met de “Round the Island Race”! Ofschoon daar toch ook ongelukken zijn gebeurd met veel MayDay’s  en PanPan’s zoals we online konden volgen op kanaal 16. Wat wil je ook met 1900 boten, 16.000 zeilers en bij de Needles 28kn wind (6/7 Bf) en zware deining?

Een ander unicum: we kunnen vanmorgen voor het eerst buiten in de kuip zitten! Dat hebben we lang niet meegemaakt. Lekker relaxen in de zon met kop koffie en een boek!

Na de middag stappen we op de fiets en rijden dwars door Portsmouth de achterliggende heuvels in. Ik wil nog wel even het testcentrum van de marine, de MISC,  bekijken. Veel mee te maken gehad (al was het alleen maar om het mastmodul, nietwaar Henk?), maar nooit kunnen bezoeken omdat het toen nog niet klaar was.

MISC: Maritime Integration Support CenterDe site is in de verte (ook al vanuit onze haven) te zien, maar om er te komen is wat anders.  De bewegwijzering voor fietsers laat ook hier te wensen over. Naar Portsdown Hill waar de site staat is een hele klim. Dat wordt dus een stuk lopen met de fiets. Maar eenmaal boven worden we beloond: een fraai gezicht over Portsmouth, Wight en de zee. Met achter ons het testcentrum van de marine. Een imposant gebouw inderdaad gelijkend op de opbouw van het T45 fregat zelf!
Hierbij een panorama foto:

Terug gaat het allemaal heuvel af en dus sneller. Maar ook nu hebben we moeite om de weg terug te vinden. Portsmouth blijkt groter te zijn dan we dachten!
Om half zeven zijn we weer aan boord en kunnen we opnieuw genieten van een zonnetje.

‘s Avonds bereiden we de volgende dag voor. Mede op advies van Rob vO. wordt het ……de River Hamble: slechts 13 NM varen!  Het tij begint pas om 09.00 uur te lopen, dus kunnen we op ons gemak opstaan. De wind is dan matig, maar uit de goede hoek. Kunnen  we eindelijk volgetuigd zeilen!

Onze zoon Bram heeft ons ook een aantal goede opties voor dit gebied gemaild (zie vorig bericht), maar dat komt later nog wel.