Op zaterdag 28 oktober is de hijsdag. Tijd om de boten weer terug te varen naar Hengelo.

Het levert weer een serie mooie foto’s op.

Zondag 1 oktober

Rob zit in een zonnige haven in Frankrijk, maar niet met zijn boot. Zich nog niet bewust in wat voor prutweer hij 27 oktober naar Hengelo zal varen…

Vrijdag 6 oktober – zaterdag 7 oktober

Hans/Loes varen de boot van Akkrum naar Almelo. Het is nu nog mooi weer.

6 oktober is ook de terreindag. Er komen 15 boten terug, dus er worden nog een paar bokken goed gezet.

Vrijdag 19 oktober

Niels/Marjet willen gaan varen. Maar het stormt en het is koud… morgen weer een dag.

Annemiek/Daan willen zondag vertrekken en op dinsdag in Zutphen zijn, Rob/Carolien zeilen maandag naar Ketelhaven om dinsdag de mast te leggen vij Gicom. Ook Freddy/Bonnie gaan naar Gicom, want Kampen heeft een probleem met de kraan. José/ laten maandag de mast leggen bij de Schokkerhaven in het Ketelmeer en gaan daarna varen.

Joost is inmiddels in Zutphen aangekomen. En Jan en Bob liggen al bij de WSV.

Zaterdag 20 oktober

Niels/Marjet vertrekken vanuit Sneek. Paul ligt bij de kraan in de Houkesloot om de mast te leggen.
Op het Tjeukemeer komt er zowaar even een zonnetje bij. En ook Hugo/Marjan hebben de mast inmiddels plat liggen.

Zondag 21 oktober

Niels/Marjet worden bij de Beukerssluis teruggestuurd omdat de Meppelerdiepsluis (keersluis) storing heeft. Dus dat valt tegen. Morgen willen Hugo/Marjan en Paul/Tjet er door, dus hopelijk is het dan weer gerepareerd.

Niels/Marjet varen een stuk terug en gaan door de Arembergergracht en de Arembergersluis naar het Zwarte water. Dat kan gelukkig net, af en toe een beetje blubber ploegen (1.40 diep) en het blijkt een leuk sluisje te zijn.
Ze pakken onderweg nog net het ene buitje mee, en zijn (toch nog) om 19.00 in Deventer.

Ondertussen is de Meppelerdiepsluis ook weer in bedrijf.

Maandag 22 oktober

Bonnie en Freddy vertrekken vanuit een zonnig Ketelhaven. Niels en Marjet hebben een beetje mist in Deventer. Maar José heeft ook zon vanuit Lelystad, Hugo vertrekt uit een zonnig Terherne.

Ondertussen neemt de mist toe. Rob/Carolien gaan bij de Flevo Marina naar binnen omdat de mist niet te doen is, en Annemiek/Daan varen van boei naar boei en drinken maar even koffie in Zwartsluis.

Bij Eefde zit de bovenkant van de windmolens in de mist, op het water is het wel aardig helder.

Gelukkig zijn tegen de middag alle mistflarden en flarden mist opgetrokken. Het is niet zo warm, maar gelukkig wel droog.

Rob/Carolien vertrekken vanuit de Flevo Marina en zeilen nog een stukje naar Ketelhaven. Hugo/Marjan varen het Tjeukemeer over en worden gespot door Paul/Tjet die daar ook aangekomen zijn.

Ondertussen varen Niels/Marjet de sluis bij Eefde uit.

Bonnie/Freddy hebben ondertussen de mast gelegd en Hugo/Marjan en Paul/Tjet varen samen verder.

Hans/Loes zijn vertrokken vanuit Almelo en inmiddels aangekomen bij de sluis van Delden.

Het is gelukkig nog steeds droog. José/ heeft ook de mast liggen en vaart de mond van de IJssel in.

José/ en Bonnie/Freddie ontmoeten elkaar in Kampen. Niels/Marjet gaan bij Delden door de sluis en hebben een uitgebreid welkomstcomite (Hans en Loes, Clemens en Dirk-Jan) in Hengelo. Daan/Annemiek zijn aangekomen in Deventer en varen donderdag verder. Hugo/Marjan en Paul/Tjet overnachten bij de Driewegsluis (?).

Dinsdag 23 oktober

Hugo/Marjan en Paul/Tjet passeren Hasselt en gaan door naar Hattem. Rob/Carolien hebben de mast gelegd en zijn ook onderweg naar Hattem. José/ is Hattem net voorbij en vaart door naar Deventer. Bonnie/Freddy zijn daar ook.

Woensdag 24 oktober

José/ en Bonnie/Freddie vertrekken samen uit Deventer. En Hugo/Marjan, Paul/Tjet en Rob/Carolien gaan vanuit Hattem op weg naar Deventer.

José/ en Bonnie/Freddy varen door naar Hengelo en gaan bij Eefde door de sluis. Het is inmiddels vies weer geworden…

Donderdag 25 oktober

Het is heeeeel eeeerg mistig in Deventer. Het duurt een tijd voordat de mist optrekt. En zo kunnen Daan/Annemiek mooi aansluiten bij Hugo/Marjan, Paul/Tjet en Rob/Carolien en varen ze begin van de middag met 4 boten naar Zutphen.

Ondertussen bij de WSV regelt Geert een nieuw slot voor het hek (want dat blijkt niet meer te werken). Gelukkig heeft Jan nog een slot liggen om de tijdelijke oplossing op te lossen.

Vrijdag 26 oktober

Buienradar voorspelt niet veel goeds voor vandaag: de-he-le-dag REGEN. Bah. Maar de dappere schippers (nu inclusief Joost en Fred, met 6 boten) vertrekken uit Zutphen en gaan op weg naar Hengelo (ja, ze moeten wel).

Zo vlot als het in Eefde ging, zo traag bij sluis Delden: drie schepen voor >minstens uur vertraging. En het regent nog steeds.

Maar uiteindelijk toch met 7 boten (Henk/Rik zijn inmiddels ook aangehaakt) door de sluis en voor het donker in Hengelo.