Precies na 14 dagen – zoals afgesproken – zal ik van boord afstappen. Dick en Hanneke zullen nog een aantal weken in Zeeland blijven varen.
Eindbestemming vandaag is Vlissingen. Ook nu weer geen wind, dus zullen we het hele stuk ook vandaag helaas moeten motoren. We vertrekken om negen uur en varen opnieuw vlak langs de kust. Het is op het strand nu beduidend drukker met zon-aanbidders en zwemmers. Het is dan ook prachtig weer met een felle zon. We moeten ons dan ook flink en regelmatig insmeren.

Ondanks de stroom van 1,3 kn pal tegen, zijn we toch een uur eerder op bestemming dan ingeschat. Het is op de Westerschelde wel even uitkijken want er is genoeg zwaar verkeer en ze komen van alle kanten. Hier moet je de geul exact tegenover de havenmond van Vlissingen – en recht over de grond – oversteken. Even voor twee uur zijn we bij de zeesluis en kunnen gelijk mee naar binnen. We passeren de Koninklijke Scheldewerf, maar op de hal staat nu de naam van Amels. Was die werf niet falliet gegaan in Makkum? We begrijpen er niets van.

Als we om 14.00 uur na 33 NM vastmaken in de jachthaven van WWV Schelde zit het er voor mij echt op. We hebben samen een fantastische tocht gehad met alle zeezeil-elementen die er in gezeten hebben. Het enige min-puntje dat je nog zou kunnen opbrengen, is dat 14 dagen om Zuid-Engeland te bezoeken veel te kort is. Daarvoor verdient dit fraaie zeilgebied meer! Maar dat zat er voor mij niet in. Mogelijk dat ik de tocht nog eens over doe met Marianne en onze eigen boot. De “Kingfisher” ligt nog in Terhorne, wacht op een nieuw grootzeil en heeft ons dus nog maar weinig gezien dit jaar…..

Zo nu en dan hadden we contact met de “Horus” van Rob van Ockenburg en zeilvriend Han. Zij zijn richting Denemarken. Oorspronkelijk wat verwaaid gelegen, maar nu inmiddels in mooi weer varend westelijk langs de Deense kust. Rob’s laatste SMS van 28 juni:
“Nog 7 mijl te gaan en we zitten in Thyboron. Morgen gaan we het Limfjord in en vervolgens 180 NM tot Ahlborg Bugt”. Nog een pittige afstand af te leggen willen ze de hele reis in hun geplande totaal drie weken kunnen afleggen!

Dit is het laatste deel over onze trip naar Zuid-Engeland met als eindbestemming Porthmouth en Cowes op het Isle of Wight. Met dank aan alle reakties op onze verhalen en de foto’s. Het was weer een stimulans voor mij om, zodra we in de gelegenheid kwamen, een stuk te schrijven en op te sturen naar Marjet voor publicatie.

Mede namens Dick (inmiddels opgeschoven naar Veere): groet aan allen!

Hugo