De weersverwachting spreekt van WZW 3-4, in de namiddag 6-7 windstoten. Dus vroeg vertrekken. We willen ook op de rivier de stroom mee hebben en HW is om 10.00 uur.

Dus starten we om 09.50 uur en motoren we de rivier af. Stond er in de haven nog een zuchtje wind, buiten op de Southampton Water valt alles weg.

Dan maar op de motor en rechtstreeks naar Lymington, ons doel van vandaag. Maar eenmaal op de Solent komt de voorspelde wind De Schipperse in aktie!toch opzetten. We zetten alle zeilen bij en hebben die dag een fantastische paar zeiluren. De eerste tocht in onze vakantie waarbij we zo lang kunnen doorzeilen!
Het traject is niet bezeild, maar dat hoeft van ons vandaag ook niet. We hebben met dit zonnige weer absoluut geen haast. We kunnen hier lange slagen maken en kruisen van kust (vaste land) naar kust (Wight) en terug. De boot loopt als een tierelier: 7,4 kn over de grond. Uiteraard hebben we de stroom mee.

In de buurt van Lymington begin je de invloed van de oceaan te merken. De golven worden hoger. De toegang tot Lymington is smal. Je moet hier oppassen voor het scheepsverkeer met de Ferries van/naar Wight. Daarnaast staat de stroom er dwars op, dus enige allertheid is hier wel op zijn plaats. Om 13.30 uur melden we ons bij de havenmeester van Berthon Marina en krijgen we een plek toegewezen.

’s Middags lopen we het stadje in. Het is hier wel wat dynamischer dan Hamble en leuk gelegen zo langs de rivier. Langs de stadskade kan je ook afmeren en is het misschien wel goedkoper, maar lig je wel in rijen.
Morgen blijven we hier een dag.