Na ons avontuur gisteren hebben we wel als een blok geslapen, ondanks – of misschien wel juist door – het geschommel en het geschaviel van de boot tegen de steiger door de dwarsstaande harde wind.

Maar zo willen we niet nog een dag liggen, want de voorspellingen zijn niet best: nog meer wind! (6/7 Bf)
Het havenkantoor vindt nog een vrije plek voor ons achteraan in de haven. We moeten ons maar even per marifoon melden als we vertrekken, dan komt er iemand helpen bij het af meren! Hè? Zo’n service hebben  we nog nooit meegemaakt! Maar het gebeurt wel, want bij het zoeken naar de juiste box in deze immense haven staat daar er iemand al te zwaaien en klaar om de lijnen aan te pakken. Wel handig met die zijwind en stroom die de boot verzet.. Hij sluit ons ook gelijktijdig op de walstroom aan!!! Geweldig!

Over de verdere dag valt niets, maar dan ook niets te melden: het regent de hele dag en niet zo zachtjes ook. We hebben nog steeds last van lekkages binnen en het druppelt dan ook gestaag in de teiltjes eronder.
We zitten de hele dag binnen – er wordt wat afgelezen!- en gaan pas laat in de middag even eruit. Net als in Eastbourne is hier buiten een winkelcentrum en grote supermarkt.
De jachthavens van Brighton, Eastbourne, Gosport en meer: ze behoren allemaal tot de dezelfde groep: Premier Marina’s. De twee die we daarvan nu bezocht hebben, zijn beide eerste klas havens met een grote gastvrijheid zoals we hebben ondervonden.

Maar wat heb je aan een mooie haven als het buiten maar giet en poeiert. Volgens de voorspellingen wordt het voorlopig niet wat met het weer hier. Veel regen en (heel) veel wind. We liggen hier zeker nog wel een aantal dagen vast! Als het zo door gaat komen we niet eens verder dan Brighton in onze vakantie!

Iets over internet en TV
Sinds Dover hebben we beschikking in de havens over internet. We hebben hiervoor een account afgesloten met Spectrum, een provider die in alle Premier havens de Wifi verzorgt en internet biedt. Je neemt je account gewoon mee naar de volgende haven. Erg makkelijk en effectief voor ons als bezoekende ‘Mariners’. Kosten 25 pond per maand en daar kan je niets van zeggen, lijkt me.

Verwend als we zijn hebben we ook TV aan boord….Belgie, Frankrijk, maar zelfs ook het conservatieve UK blijken digitenne te kennen en ons kastje aan boord kan er dan ook hier goed mee overweg. We kunnen dus hier het nieuws volgen, alhoewel, ze zijn hier wel heel erg op hun eigen nieuwtjes gesteld….Maar de Ascot Horse Races hebben we kunnen volgen, net als al die rare hoedjes van de daar rondlopende ‘Ladies’!

Mail -18 juni- van Gree en Kees Laninga (“sailing mate” op de Snippe):
Ik zou willen zeggen: ik wens je een behouden vaart! Volgens de tv gaat het redelijk stormen. En er is van hier weinig tot niets te melden. Met vriendelijke groeten van  Gree en Kees.

Mail -18 juni- van Loes van Ooik:
Zag het slechte weer in Engeland in het journaal. Ook in NL is het niet erg mooi, maar zo slechts als daar gelukkig niet, voor ons.
Zal duimen voor snel herstel van de zomer.