We hebben besloten om niet veel verder naar het westen te gaan. We hebben al veel bereikt deze vakantie en nog verder betekent ook een langere terugweg. Uiteindelijk willen we eind juli toch weer in huis zijn.

Helaas zit een ronding van het eiland Wight er de komende dagen niet meer in. De HW’s zijn nu tegen ons. Om b.v. Bembridge aan te lopen moeten we om 13.00 uur (met HW, want de geul loopt droog) daar zijn en zouden we vanuit Lymington bijna in het donker moeten vertrekken. En daar hebben we geen trek in. Bovendien is er niet altijd plek (blijkt later). Je kan wel later weg en b.v. naar Portsmouth gaan (40 NM), maar dan krijg je onderweg de stroom tegen en die is op de oceaan niet mis.

Het plan is nu om met de stroom mee de Needles te ronden en dan terug te varen naar Cowes, waar we dan ook de zaterdag zullen blijven. Om 11.00 uur vertrekken we. Het is fantastisch zonnig weer en de zeilen kunnen – na de Lymington geul uit te zijn- al gelijk opgetuigd worden. Eerst passeren we Hurst Point, een langgerekt fort met de witte vuurtoren ernaast.

Om 12.30 uur bereiken we dan eindelijk de Needles, bestaande uit een paar bizar uit zee oprijzende rotsen naast de kust van Wight. Toch wel een bijzonder moment in onze zeilreis!

Het is zo’n mooi zeilweer met een zonnetje en een wind van 3 Bf dat we gewoon de oceaan op blijven zeilen in westelijke richting. We lopen al gauw 6.5 kn!   Maar ja, we moeten ook een keer terug en als we dan ook omkeren krijgen we de stroom behoorlijk tegen. Onze snelheid loopt al gauw terug tot 1,8 kn……en voor de wind. Wel lekker voor de temperatuur, maar zo komen we nooit voor donker in Cowes. Dus toch de motor maar aan en terug de Solent op.
Plotseling wordt de zee om ons heen enorm onrustig: we zitten temidden van brekers. De tegenstroom ter plekke is bijna 3 kn en we varen over een stuk van de Singlesbank, waar nog wel 4 m. water staat. Helemaal lekker voelen we ons er niet bij, maar gelukkig zijn we er snel overheen. Toch niet goed uit gekeken, terwijl de zeekaart toch voor brekers waarschuwde!

Met vol vermogen moeten we nu de Solent op. De Needles lijken maar op dezelfde hoogte te blijven. Na een paar uur neemt de stroom wat af en kunnen we wat opschieten.

Uiteindelijk kunnen in de buurt van Yarmouth de zeilen er weer op en gaan we voor de wind verder met een kleine 4 kn. Er volgen dan nog een paar mooie zeiluren tot aan Cowes als de zeilen als een melkmeisje!.

Om 18.30 uur meren we af in de Cowes Yacht Haven en hebben we een fantastische zeildag gehad en…….de Needles gezien