Het is half oktober, dus tijd om de boten weer terug te varen naar Hengelo voor de hijsdag (op 23 oktober).

Vrijdag 15 oktober

Hugo en Paul zijn onderweg vanuit Sneek. Mooi weer, zonnetje er bij… wat wil je nog meer?

Zaterdag 16 oktober

Ook Durk ligt klaar om te vertrekken en gaat varen. Hugo en Paul liggen in Giethoorn. En Niels en Joppe zijn ook onderweg.

Zondag 17 oktober

Hugo en Paul begeven zich naar Hattem. Zij gaan samen met Durk door de Spoolderssluis bij Zwolle.

Durk vaart door naar Wijhe, om daar op te warmen bij Harrie en Anneke.

Niels en Joppe varen voor ze uit. Even zwaaien in Wijhe en eindigen in Deventer. Eerst nog de hond uitlaten, dan de kachel aan…

Het is niet warm vandaag… gelukkig wel droog.

Maandag 18 oktober

Durk is al vroeg onderweg, het is zelfs nog donker. Hij maakt een hele lange dag, en komt als het weer donker is aan in Hengelo.

Niels en Joppe vertrekken bijtijds uit Deventer en varen door naar Hengelo. Joppe heeft nog geen verlichting, dus dat betekent varen als het licht is. Mooi op tijd om 5 uur aangekomen.

Paul en Hugo varen van Hattem naar Zutphen. Onderweg nog even Hallo zeggen tegen Harrie. Ze testen de nieuwe jachthaven (Noorderhaven) : beetje onpersoonlijk, wel dicht bij station en centrum.

Ondertussen is Freddie op weg naar Kampen en vaart door naar Hattem.

Dinsdag 19 oktober

Het regent een beetje vandaag, maar het is niet meer zo koud.

Freddie vaart over de IJssel van Hattem naar Zutphen.

Hugo en Paul hebben geen zin meer om tegen flatgebouwen aan te kijken en minuten naar het sanitair te wandelen. Ze verplaatsen dus naar de Marshaven, daar is het uitzicht stukken beter.

Woensdag 20 oktober

Heeeeel veeeel wind vandaag… dus Rob gaat weer varen. Hij weet vanuit Lelystad ongeschonden Hattem te bereiken. (surfen op het IJsselmeer, onder de dijk op Ketel.

Op de IJssel komt hij ook Fred tegen, ze varen samen door naar Hattem.

Joost komt aan in Kampen.

Donderdag 21 oktober

Rob en Fred varen vandaag vanuit Hattem. Joost is onderweg vanuit Kampen, en Harrie (&crew) is vertrokken vanuit Wijhe. Allemaal op weg naar Zutphen!

Helaas wel veel regen vandaag.

Vrijdag 22 oktober

Paul heeft afgesproken met de sluiswachter bij Eefde… ongeveer 11 uur schutten in de nieuwe sluis, een half uur van tevoren melden.

Dus ca 10.30 vertrekken Hugo, Paul, Freddie, Fred, Rob, Joost en Harrie vanuit Zutphen naar Hengelo. Zon en regen wisselen elkaar af…

Zou het Geert lukken om vandaag met zijn boot op de trailer in Hengelo te komen?

Toch pas om 12.15 door de sluis (de niet-zo-welwillende sluiswachter had kennelijk slecht geslapen). Dat is een tegenvaller. En ‘s middags zit het weer ook al niet mee. Dan heeft zo’n verlengde buiskap toch wel voordelen…

Uiteindelijk gaat dan toch de sluisdeur van Delden open… bijna in Hengelo!
En ook Geert is onderweg.

Zaterdag 23 oktober

Hijsdag! Foto’s volgen…