Het is zonnig, de Z-wind matig, goed weer dus om richting IJmuiden te gaan en mogelijk nog door te gaan naar Scheveningen.

Marianne is sceptisch: staan er geen hoge golven op zee van de dagen ervoor?  We bekijken het wel als we in IJmuiden zijn. We vertrekken om 10.00 uur. Praktisch het hele traject van 13 NM is bezeild. Het gaat niet hard met deze 2/3 Bf wind, maar in het zonnetje is het genieten. Het is n.b. onze 1ste echte zeildag van deze vakantie!!
Af en toe moet wel de motor aan om nog enige vooruitgang te boeken. Bij het uitschakelen ervan hou ik plotseling de stopknop in mijn handen. Binnenkabel afgebroken bij de motorhendel! We laten de motor maar meelopen. Na de passage van de kleine zeesluis lopen we om 13.30 uur de Seaport Marina van IJmuiden binnen. Het is er niet druk en een vrije box is overal beschikbaar.
Ik ga meteen op zoek naar een nieuwe kabel. Maar Volvo Penta aan de haven heeft ze niet in voorraad. Misschien morgenvroeg als ik gelijk bestel. Daar ga ik niet op wachten.
Ik bekijk de kabel nog eens goed en zie een mogelijkheid om deze wat te verkorten en weer in te bouwen. Weer een probleem opgelost!
Het supermarktje aan de haven blijkt falliet te zijn. De winkelgalerij ziet er ook wat verwaarloosd uit. Geen brood dus morgen? Met de vouwfiets ga ik op stap. Het centrum van IJmuiden zit een heel eind van de haven. Wel een nadeel voor de sfeer van de hele Marina, naar mijn mening.

Die avond gaat het buiten weer hard te keer. De masten gieren door de haven. Moeten we dan weer verwaaid blijven liggen?