Ik ben een dagje blijven liggen, lekker zonnebaden en de omgeving verkennen. Daarna heb ik een douche genomen aan boord maar de douchepomp kreeg het water niet weg. Ik denk het filter zit verstopt, en dat was ook zo. Om het filter te kunnen verwijderen moest ik alle leidingen losnemen, niet echt handig. Daarom heb ik alles een beetje veranderd zodat het filter nu zondermeer te verwijderen is. Toen ik daarmee klaar was was ik mijn horloge kwijt, ik denk het bandje is tijdens het geklooi stuk gegaan en nu ligt hij ergens onder in de boot. Ik heb zo goed mogelijk gezocht maar niets gevonden en daar baal ik goed van.
Ik heb een Noor geholpen met aanmeren en vroeg meteen of hij weersinformatie had omdat ik morgen naar Kristiansand wilde gaan. Hij zei dat kun je beter niet doen want er is 15 m/s wind voorspeld, dus tussen 6 en 7 Bft. niet zo leuk om dan op het Skagerrak te zitten voor een oversteek van minstens 15 uur. Ik ga dit kontroleren op mijn eigen weerstation, en als het klopt zit ik hier zoveel langer als nodig is; helaas.
Het eigen station vermeld West tot Zuidwest 5 tot 6 Bft. Dus het klopt blijkbaar. Anderen zeggen dat de wind later naar Noordwest draait; dan heb je hem dus pal tegen. Dus minimaal nog een dagje Skagen vrees ik. Ik wacht nu op de meerdaagse voorspelling. Het weerstation zegt: “Voor de komende 24 uur moet met storm rekening worden gehouden voor Skagerrak, Kattegat en de gehele Noordzee tot den Helder”. Blijven liggen dus!