Na de pittige tocht dinsdag kunnen we wel wat rust gebruiken. Bovendien stormt het buiten en is de maag van ondergetekende nog steeds van streek. Dat kan geen zeeziekte meer zijn. Toch iets verkeerd gegeten? Ik weet het niet, maar het feit blijft dat ik die dag toch een paar uur onder zeil ga.

s’Avonds overleggen we onze opties. We rekenen en rekenen en komen uit op 12.00 uur uitvaren, 3 uur na HW.
Dat is comfortabel!

Als we de volgende dag om 10 uur de havenmeester aanschieten zegt hij doodleuk dat de beste tijd om uit te varen is 3 uur na HW en dat is volgens hem om negen uur… Grrmmm, we hebben ons vergist, zeker door dat borreltje gisteravond!
Maar we nemen als kerels ons verlies en we vertrekken toch om 11:30 uur. Buiten staat er een behoorlijke deining en we pikken een aantal keren – ook met dit schip – stevige paaltjes. Eenmaal ver buiten de pieren kunnen we bakboord uitgaan en de kust volgen. Het wordt nu rustiger, maar met die hoge golven achterop is het soms weer flink werken. Het wordt een snelle tocht naar Nieuwpoort want met een gemiddelde van 7 kn en 1,5 kn stroom mee zijn we er binnen drie uur. We leggen aan in de Koninklijke Jachtclub van Nieuwpoort, want voor minder doen we het niet meer. Wel voor koninklijk liggeld: E 26 !

Laat in de middags maken we een wandeling door het stadje. Nieuwpoort blijkt een stuk gezelliger te zijn dan Zeebrugge. Er is een groot marktplein voor de grote kerk met gezellige terrasjes. Daar laten we ons een belgisch biertje best smaken!

Ook vandaag dus weer een prima zeildag. Morgen de oversteek naar Dover!

Voor Bonnie: hondjes kunnen hier prima uitgelaten worden: vingersteigers, grasveld buiten, wat wil je als hond meer…

Wordt vervolgd en met de groeten aan allen!
Hugo de Groot