De dag begint goed: stralende zon en weinig wind. Ideaal om de zeilen te hijsen en te laten drogen. Liters water vallen uit de zeilen naar beneden….!

Voor mij is inpakken altijd de meest vervelende klus. Ik word er zeker niet vrolijker op…
Maar om 14.00 uur hebben we alles ingeladen, zijn de zeilen opgeschoten en onder een hoes opgeborgen, ligt de boot goed vast, is het binnen brandschoon en kunnen we de boot afsluiten: acht weken nadat we – voor de start van onze reis – aan boord stapten! Zolang zijn we nog nooit op pad geweest!

Het dek laten we voor wat het is. Dat doe ik later nog wel een keer. We hebben er nu zoveel regen overheen gehad, dat de zoutlaag wel is verdwenen en het dek aardig schoon is gebleven. De aangroei ter hoogte van de waterlijn moet nog wel, maar de eenden zijn al druk bezig geweest met die gras-slierten. Elke morgen hoorde je ze in alle vroegte aan de romp knabbelen!

We rijden naar Leeuwarden, waar inderdaad onze fietsjes klaar staan. Het kapotte lager is vervangen door een geheel nieuw wiel. Ze hebben niet eens overwogen om het lager te inspecteren of het lager te vervangen, maar er meteen een nieuw wiel in gezet! Gelijk hebben ze, want ik kon me al niet voorstellen dat er van binnen niet meer kapot is gegaan dan alleen het lager.

Via Zwolle en Raalte rijden we terug en komen om vijf uur in Eibergen aan. Als we ons huis binnenkomen staat daar zoon Thijs: hij is bezig met onze tuin. Hij dacht al wel dat we spoedig thuis zouden komen, dus maar gauw de tuin even fatsoeneren!

We zijn dus weer thuis. Nog één laatste post van ons en dan sluiten we deze blog van onze reis af.