Omdat er afgelopen dinsdag (20 april) na die van 13 april alweer een corona-persconferentie was, leek het onze secretaris Paul Blacquière verstandig om onderstaand bericht naar alle schippers te sturen. Met de verzonden hijsbrief en dit bericht voorziet het bestuur al onze leden van de meest actuele info m.b.t. corona. Omdat Paul als contactpersoon van de gemeente Hengelo ook regelmatig corona-info hierover krijgt toegestuurd, is het goed om ook op onze website een bericht uit te doen over de voor ons relevante corona gerelateerde zaken.
Hugo

Het bericht van Paul vindt u hier:


“De corona-persconferentie van afgelopen dinsdag (20 april) heeft specifiek voor de watersport geen verdere verruiming opgeleverd. Op de site van het watersportverbond las ik het volgende bericht:

22 april 2021

Bij de dinsdag door het demissionaire kabinet bekend gemaakte versoepelingen die per 28 april ingaan om Nederland langzaam uit de lockdown te halen, zitten helaas nog geen verruimingen voor de watersport. Volgens het stappenplan komt een eventuele verruiming voor de buitensport pas op 11 mei. 

Uit onderzoek blijkt dat onze sport, in de frisse buitenlucht, veilig kan. Vanuit die overtuiging heeft het kabinet van ons de volgende punten in overweging gekregen:

  1. Maak watersporten in teamverband mogelijk voor de leeftijd 27+, zonder 1,5 meter afstand. Op deze manier kunnen ook volwassenen lessen volgen, trainen en onderlinge wedstrijden varen, ook in meermansboten.
  2. Op dit moment kan er op de meeste plaatsen door 27+ niet in groepjes van vier (eenmans) gevaren worden, omdat deze groepsgrootte volgens de huidige regels gebonden is aan de accommodatie. We blijven daarom uitleggen dat het water een veel groter en dus veiliger speelveld is dan bijvoorbeeld een hockey of voetbalveld.
  3. Terrassen bij sportaccommodaties zijn nu uitgezonderd van heropening, terwijl de horecaterrassen wel open mogen. Dat is meten met twee maten.

Laten we hopen dat we op 11 mei inderdaad die verruiming krijgen. Maar los van deze corona info is het altijd de moeite waard om de site van het Watersportverbond in de gaten te houden: https://www.watersportverbond.nl/nieuws

En als je dan toch aan het surfen bent, kijk dan ook even naar de site van de Hiswa voor detail info  over corona en de watersport: https://www.hiswarecron.nl/voor-jouw-veiligheid

Het bestuur wenst ieder een prettig watersportseizoen met, als het kan, steeds een beetje meer versoepelingen…..”

Paul Blacquière, secretaris.