Deze week ontving ik weer een levensteken van Uli, nadat hij wachtend op een gunstige wind, op 3 juli op Vlieland had losgegooid en in 30 uur, en in afstand165 NM, naar Brunsbütel was gevaren. Zijn bedoeling toen – gezien de steeds maar noordelijke wind – was de kust van Duitsland en Denemarken. Maar volgens zijn laatste bericht heeft hij toch de plannen gewijzigd en uiteindelijk de oostkust van Noorwegen bezocht. Hij is inmiddels op de terugweg (met nu wel voor hem gunstige noordenwind) en zal in het weekeinde wel weer op Vlieland te vinden zijn, na een zwerftocht van twee maanden. op zee.
Hugo

Dit is zijn bericht:

De afgelopen 3 weken ben ik met steeds mooi weer en lichte tot matige wind, heel langzaam de Noorse kust omlaag getrokken. Ook kleinere plaatsen opgezocht, langer in de havens gebleven en ook vaak voor anker gelegen. Zie ook de bijgevoegde routeplan.

Op dit moment lig ik in een schitterend mooie baai, rondom ingesloten door hoge rotsen.  De baai wordt gevormd door de twee eilanden Kapellöya en Helgöya die dicht bij elkaar liggen en alleen gescheiden zijn door twee smalle toegangen aan de noord- en zuidkant. De positie is 58 gr. 3min. Noord en 7 gr. 50.5 min. Oost.
Zie ook de bijgevoegde foto’s.


Ondanks dat het hier nog steeds mooi weer is, moet ik toch aan de terugreis denken.
De komende dagen overheerst de noordenwind (zie Windfinder). Ik denk dat ik deze kans ga pakken en dat ik daarom vrijdagavond direct van hieruit vertrek om rechtstreeks over te steken naar Vlieland. Als het meevalt, heb ik minder dan 72 uren nodig en kan ik nog bij daglicht Vlieland aanlopen.

De groeten uit Helgöya!

Uli Knoop