Vandaag hebben Marianne en ik Sluis Eefde opgezocht, nieuwsgierig naar de gang van zaken rondom de ‘gevallen’ sluisdeur. Nou, we troffen er een heel woud van hijskranen en stellages van firma Wagenborg aan. Spektakel genoeg! Er heerst dan ook één grote bedrijvigheid. Iedereen draagt beschermende oranje kleding en een helm. Want stel je voor dat er toch weer wat naar beneden valt……

De weg naar de sluis is volledig afgesloten voor verkeer – ook voor voetgangers en fietsers – en het hele complex is met hekken afgeschermd. Zo komen we niet eens in de buurt om het van nabij te kunnen bekijken en foto’s te maken.

Dus maar snel deze foto voor het overzicht gemaakt en rap terug naar de auto, want met die snijdende wind vandaag is het bar toeven langs de sluis…

We maken via Zutphen en Eefde een omweg naar de andere kant van de sluis. Hier is  de weg naar de sluis ook afgesloten, maar we kunnen het complex nu wel bereiken via de parallelwegen die leiden naar de kades aan beide zijden waar de schepen al weken werkeloos afgemeerd liggen.

Het is is niet toegestaan, maar ik kan het niet laten: ik klim over het hek en maak snel wat foto’s vanuit de kade langs de sluiskolk. Maar een opzichter heeft me al snel in de gaten en ik word  – vriendelijk doch zeer dringend – verzocht daar weg te gaan. Het is er veel te gevaarlijk volgens hem en hij heeft gelijk. Wegwezen dus, we hebben het wel gezien.

Er is nog veel werk aan de winkel en laten we hopen dat de sluis weer operationeel is als we eind april te water gaan!
Hugo

Nagekomen bericht:
Rinus Hoogstrate zond mij nog de volgende link toe naar een site met nog veel meer foto’s van de opbouw: Sluis Eefde
De betreffende fotograaf mocht hier blijkbaar wel vrijer rondlopen…….